partners

Wie doet wat? Het GreenQuays project is een samenwerking tussen 8 organisaties. 

Gemeente Breda

Gemeente Breda

Harold van den Broek is landschapsarchitect bij Gemeente Breda. Samen met een team van ontwerpers en civiele techneuten ontwerpt hij de Nieuwe Mark. GreenQuays is daar een onderdeel van. “Ik heb nog nooit zoveel bruggen en kades in mijn ontwerpen gehad.”

Lees meer
De Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft

Koen Mulder, bouwtechnoloog aan de TU Delft, onderzoekt wat er gebeurt in de kademuur als je met verschillende mortels werkt. Met wel vijf verschillende panelen die elk weer uit drie delen bestaan, zoekt hij uit waar planten willen groeien...

Lees meer
RAVON

RAVON

GreenQuays is het project waarin acht partners met elkaar samenwerken aan groene kades langs de Nieuwe Mark. Wie zijn dat eigenlijk? Ontmoet ze hier. Vandaag, Edwin Dijkhuis, projectleider soortbescherming bij Floron, dat wilde planten onderzoekt.

Lees meer
Natuurplein de Baronie

Natuurplein de Baronie

Groen verkoelt. Joost Barendrecht van Natuurplein de Baronie is blij met het nieuwe geluid dat in de stad klinkt.

Lees meer
Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit

Wageningen Universiteit kijkt met klimaatontwerpstudies welk ontwerp het beste past om de hitte van de stad op te vangen.

Van den Berk Boomkwekerijen

Van den Berk Boomkwekerijen

Van den Berk Boomkwekerijen onderzoekt op welke manier de vochttoevoer naar de bomen in de kades het beste plaats kan vinden.

Brabantse Delta

Brabantse Delta

Mensen worden blij van de Nieuwe Mark en zijn groene kades, merkt Karin Moll van waterschap Brabantse Delta. Het bewustzijn over hitte, water en droogte in de stad groeit.

Lees meer
BLASt

BLASt

Tot slot brengt BLASt omwonenden en betrokken Bredanaars samen om na te denken over de vergroening van de stad.