Toegankelijkheid

De GreenQuays-partners willen volledig digitaal toegankelijk zijn. Om aan deze standaard te kunnen voldoen zijn er webrichtlijnen opgesteld. Het doel van de webrichtlijnen is: iedereen op een gebruikersvriendelijke manier toegang verschaffen tot online informatie en dienstverlening van goede kwaliteit. Meer informatie staat op de website DigiToegankelijk(externe link).

Aanpak om de toegankelijkheid van onze website te bevorderen

 - automatische toetsen: De website wordt regelmatig getoetst door een automatische toetstool.
 - interne controle vóór publicatie: De redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
 - Periodieke interne controle: De redactie voert tussentijdse controles uit op de content.
 - Software: De redacteuren gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken.

GreenQuays blijft werken aan digitale toegankelijkheid

Op greenquays.nl wordt gelinkt naar andere websites. Niet alle informatie op deze platforms voldoet aan de webrichtlijnen. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om ook hier nieuwe informatie toegankelijk aan te bieden.

Pdf's

De webrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf's. Op greenquays.nl wordt zoveel mogelijk informatie in korte teksten aangeboden. Pdf's van beleidsstukken worden aangeboden in de kennisbank. De GreenQuaya-partners kunnen op dit moment niet garanderen dat al deze bestanden aan de webrichtlijnen voldoen.

Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het door via contact. Wilt u de link naar de webpagina vermelden waar u het probleem bent tegengekomen.